Malins födelsedag ! 8)

Idag är det ju Malins födelsedag, hela sexton år är hon min tjej :)

Efter skolan idag gick jag ner till ica där jag mötte tina, vi köpte det sista till Malins present från mig och slog in den otroligt.... vackert. Sen gick vi till Malin och firade henne lite kort innan jag skulle åka hem då, och bara för att jag inte hade något busskort så kostade det 25kr för att sitta på bussen i två minuter! Det är ju helt sjukt, men jag fick betala och se glad ut för jag tänkte ju inte gå hem..


Av mig fick ju malin en korg med godis, pingvinstänger, presentkort på torp och en...


..en ketchupflaska! Hon äter ju så mycket ketchup så det var en kul grej.. Men jag hann inte ta kort på korgen innan hon tog upp sakerna, tänkte inte på det^^


Ett glatt födelsedagsbarn på en suddig bild ^^


Och tina, hon gav malin en nalle med tröja där det stod "sötnos", kort och 100kr :)

Idag kom min moster och hennes man hit också, så nu ska jag stänga ner bloggen lite, så får ni ha det så bra och grattis malin igen! :)

Hemma från torpan

Nu är jag hemma igen.

Efter skolan så gick jag och Malin till bussen, det visade sig att hon också skulle till torp och idag när jag gick in på bloggkoll så hade hon ju faktiskt bloggat om det.. Jag är för seg :)

Bussresan blev en liten klassträff för det slutade med att typ nio stycken från våran klass satt på bussen. Väl framme på torp träffade vi Tina och Adde, och sedan Elin också. Jag smet ifrån och köpte typ halva Malins present och skickade iväg Ulf på ett uppdrag genom sms, tur att han var ledig. Sen vid fem åkte de hem men jag tänkte ta bussen 17.57 så jag gick runt lite och fixade lite mer och hittade ett par supersköna skor! Så mamma ska antagligen köpa de åt mig ^^

Imorgon efter skolan ska jag fixa det sista på presenten och sen tar jag en annan buss hem och på något sätt ska jag få presenten till Malin också. Men det blir nog en ganska bra present, hoppas jag. Hon fyller ju 16 imorgon gumman<3 Så grattis i förskott! :D

Nu ska jag göra lite svenska, knyta lite på ett armband och se på tv. Sen blir det sängen tidigt för min del.. Så god natt! <3

Födelsedagspresent!

Ojojoj, jag kommer verkligen inte på vad jag ska köpa till Malin och hon fyller ju år på fredag! Jag har några idéer men vet inte om det duger.. Tror det får bli en tripp till uddevalla imorgon, både uddevalla och torp föresten.. Hoppas mamma kan sponsra mig lite tills jag får mina pengar om några dagar...

Har ni några idéer vad hon ska få?

Nej, nu borde jag verkligen sova... God natt! <3

Bilder!

Här kommer det lite bilder, mobilbilder!

...

Först har vi då min julklapp till Simone, som tyvärr fick ganska dåliga färger men det är kanske inte det som betyder mest. Bilden är en bild jag tog 2006? Under sommaren iallafall, sista sommaren Fargo levde. Detta var Simones hund och han blev 13 år gammal och betyder en hel del.

..

Och ja, vi ska lägga nytt golv i hallen och jag tänkte bara visa hur det blir sen. En tydlig förbättring tycker jag. I helgen rev vi ju ner tapeterna men det har stått ganska stilla för det har varit så mycket annat..

.

Usch, vi har börjat med funktioner och algebra i matten och det är så svårt! Men tack vare Simone så kanske jag förstår bättre nu.. Vi får se på nästa mattelektion. Vår mattelärare är ju inte direkt bra, hon förklarar inte det vi frågar om och det hon förklarar det förklarar hon riktigt dåligt så ingen förstår ändå. Och sen är det självklart att alla fattar enligt henne, och så favoriserar hon och detta är inte alla hennes brister. Nej fy..

.

Här är soda streamern jag fick låna av mikael, det är så gott! Men jag har inga riktiga smaker än.. får se hur det blir om jag köper några när jag är på torp nästa gång. Sålänge fungerar saft bra. Men visst är den röda snygg?! :)

....
I måndags var vi ju då på möte om polenresan klassen ska göra till auschwitz, warzawa och sådär. Det ska nog bli riktigt kul, men ganska jobbigt i själva lägret.. Men mötet var inte jättekul eftersom det var två timmar långt och jag  var otroligt trött när jag kom hem. Det har jag visserligen varit väldigt mycket på sistonde så ska nog gå och sova..

4cm
Och den sista bilden blir till Simone, nu har den växt fyra centimeter, dubbelt så mycket som senaste bilden hon fick. Detta var då en av mina julklappar från simone :) <3

Så, nu får alla ha det bra! Jag ska skriva lite till på svenskan och sen blir det nog sängen för min del.. God natt<3

Spaniens matkultur


Äntligen är jag klar med 'läxan'! Vi gör ett grupparbete i hemkunskapen och för att bli klara i tid behövde vi ta hem och göra - nu har jag skrivit min del. Jag har skrivit om spansk matkultur och så lite allmän fakta om Spanien. Kanske ska skriva upp källförteckningen också men sen får det räcka.

Idag har Tindra och Albin lekt men nu är alla ungar hemma hos sina föräldrar. Mamma har bakat bullar också, mums. Och imorgon är det möte om polenresan, sen måste jag verkligen plugga till samhällskunskapsprovet och göra samhällsuppgiften om brott och straff. Sen tror jag inte att jag har några stora läxor just nu, men matteläxorna har ju börjat igen. Inte bra...

Jag ska nog lägga mig tidigt idag, så det sista av förkylningen har chans att släppa..

Just det, idag tog Mikael med sig sin sodastreamer han aldrig använder, så jag ska köpa smak och sen blire godgod dricka. Men ska nog prova med saft först - för jag kan ju inte hålla mig tills mamma pallrar sig in och köper smak ^^

Nej, jag ska sluta babbla. Ha det bra!

Paramore och 26 år!

paramore

Jag har för tillfället helt fastnat i Paramore's musik, underbar röst har hon! Just nu spelar jag sönder I caught myself. Jag har ju den ovanan att när jag hittar en låt jag gillar så spelar jag den om och om igen så till slut tröttnar jag på den, egentligen kanske det är smartast att lyssna på den och andra låtar samtidigt så man inte tröttnar men jag kommer nog aldrig ändra på mig...

Sen torsdags har både William och Albin varit här och idag efter ridningen åkte vi till Mikael för att fira honom eftersom han fyller 26 idag. Med oss hem fick vi Albin, men han ligger och sover nu.

Nu ska jag flytta resten av mitt i-stall till en egen sida, om jag orkar det vill säga. Jag är ju inte aktiv längre men jag vill ändå ha kvar det - men groups kommer läggas ner så.

Nej jag vet inte vad jag ska skriva.. Kommer bara bli massa babbel om jag fortsätter så jag slutar nu^^

Ha det bra! <3 :)

Tävling hos Mumari.se !

http://mumari.se/ har en tävling där man kan vinna Paul Frank tofflor, supersöta är dem verkligen!


Twilight



Ojojoj, jag älskar verkligen filmen Twilight och så fort jag läst ut boken jag läser nu så ska jag läsa de böckerna! Ska nog se Twilight för femte gången ikväll, men jag slår inte Vicke som sett den 11(?) gånger, iallafall sist jag frågade....

Just nu läser jag Låt den rätte komma in, men på engelska. Älskar boken, men filmen tycker jag inte alls om. Filmen anser jag som trist, den tar inte upp alla detaljer man behöver och det känns som att det aldrig händer något. Exakt tvärtom mot boken. Vad läser ni just nu och vad är er favoritfilm?

Nu fungerar iallafall bloggen i internet explorer sen några dagar tillbaka. Bra det :) Jag har också en ny favoritlåt, som jag får nya ungefär varje vecka men ändå, och jag ska försöka mig på det här med att lägga in en video i bloggen. Får se om jag lyckas. Sången heter Never Think och sjungs av Robert Pattinson och jag har fått låten från Twilight's soundtrack. Även om det inte är min 'vanliga' stil så är den sådär underbart mysig och jag blir bara helt lugn när jag lyssnar på den.

Eftersom det var något fel på i princip alla videos med denna låten på youtube så la jag till lite bilder och gjorde egen. Ska se om jag lyckas ladda upp den på youtube så jag kan försöka lägga in den här. Det blir en liten utmaning det här hör jag.

Idag red jag iallafall först, och det gick väl ganska bra. Hade Queenie som inte tyckte som jag, men två tjejer emellan så gick det hyfsat. Sen efter att jag duschat åkte jag och Mamma till uddevalla och skulle lämna släpet sen igår när vi hämtade Ludvigs soffa, men det blev allt en tur in på Biltema och Torpan också.. Väl hemma åt vi tacopaj, supermumsigt! Och nu sitter jag här och fixar bland det sista på datorn.. Sen ska jag bara orka formatera om den stationära så ska mamma få ta den.

Shit vad konstigt det kändes att använda musen på den stationära förut, för den är ganska stor och jag har ju inte använt den datorn på flera veckor - och därför heller ingen mus. Så det kändes jättestort och konstigt att använda den, men jag klarade mig.

Blev ett ganska långt inlägg idag, kanske som kompensation för att jag är så oaktiv. Men vad tycker ni att jag ska skriva om här i bloggen? Mina dagar? Bilder? Filmer? Recensioner? Böcker? Krönikor eller andra texter? Berättelser? Något annat? Jag vill ha förslag! :)

Men just nu tar det väldigt väldigt lång tid att ladda upp filmen på youtube, så den kommer i ett separat inlägg senare :) Ha det bra ! <3

bloglovin

Ojojoj, såhär går det när man inte loggar in på en dag.


Och nu är jag så himla trött! Jag har till och med sovit nån timme på soffan tills mamma väckte mig och sa att jag inte fick sova längre för då får jag svårt att sova inatt, det stämmer visserligen men det är inte alls skönt att vakna efter att ha sovit på soffan. Nu tittar jag på nån frisörtävling på tv och sen ska vi äta digestivekex med tacoost - mums!

Jag kommer förmodligen inte skriva mer idag, så God Natt!

Pepparkakor!

Som jag skrev i förra inlägget fick jag ett paket pepparkakor av mamma idag, bakade med smör! De är absolut godast tycker jag, dessa var dessutom små och söta. En får lätt plats i munnen och man kan äta dem som godis!


Använder du Internet Explorer?

Då kan du ha problem att se min blogg just nu. Vet inte riktigt vad det beror på men jag väntar på att webmaster-Tina ska komma in. Hon kanske känner sig så snäll att hon vill hjälpa mig. Annars kan hon ju få några av pepparkakorna jag fick idag. Iallafall fungerar bloggen normalt i Mozilla Firefox.

Bilden blev även önskad i större format, så tryck på miniatyren så ska den komma upp :)


Utkiksplatsen

Igår vad jag och mamma på utkiksplatsen här i vår lilla ort. Det var kallt men väldigt fint ljus trots att det inte var riktigt så som jag tänkt mig. Skickar med favoritbilden, men eftersom photoshop inte är nerladdat får ni nöja er utan svart ram sålänge, ni får låtsas att ni ser den! Här är bilden iallafall, vill gärna ha kritik ^^

Dock är bilden mycket mycket bättre i stort format. Ska jag ladda upp den stor?



Och imorgon ska jag fota min bror när han åker motocross, lite kul för det har jag aldrig provat förut :)

Ha det bra!


Programtips

10/1 -09


Efter ett par timmars slit är datorn klar, alla program utom photoshop och filmprogrammet är installerade men photoshop håller jag på att ladda ner (hysch^^) och filmprogrammet måste jag be mikael om. För tillfället får iallafall Exce vara bakgrund så får vi se när jag orkar byta. Kanske till en vårbild i vår?

Bland de program jag installerat är två speciellt roliga. Dels ObjectDock som gör den där randen längst upp med ikoner. Praktiskt eftersom skrivbordet inte blir lika stökigt för randen försvinner när man inte använder den och istället för att sitta och minimera alla rutor för att komma till skrivbordet så är det bara att hålla musen stilla en stund där man placerat raden och så kommer den fram. Superbra ! Sök efter det på google om ni vill ha det :)

Det andra programmet är Samurize som jag fick av Tina men som även finns på google, det gör att jag kan skriva, lägga in bilder och mycket mycket mer på skrivbordet - men när jag ändrar bakgrund så ligger det kvar. När jag till exempel vill ändra en text så går jag bara in på textfilen, ändrar och sparar så är det nya på skrivbordet. Det kan vara lite svårt att förstå i början men prova dig fram och fråga gärna så går det bra. Perfekt för komihåg-listan!

Ha det bra ! <3

Kvinna vs Man

Jag hatar mensvärk. Jag hatar det verkligen. Det gör så förbaskat ont, fast såklart så finns det de som spyr av sin och riktigt så illa är det väl inte men aj aj aj. Dock kan jag tipsa om Pronaxen, den fungerar på mig när inte alvedon och liknande gör det.

Men visst är det lite fuskigt?
Kvinnor ska raka benen, noppra ögonbrynen, ha mens, föda barn, graviditet (med vattenansamlingar, foglossningar, sammandragningar, värkar och diverse andra saker där smärta är inblandat), pms-besvär, humörsvängningar, åldersnoja (dock kan väl killar också ha det men jag tror att det är mer bland tjejer?), viktnoja, sminka sig, göra iordning sig, ha snygga kläder m.m

Män ska lägga sin kompis till rätta, vara gentlemän, stå ut med kvinnor under mens, graviditet, födsel, vardagligen o.s.v, kunna allt om elektronik, snickring och liknande m.m

Fast å andra sidan kan vi skylla på mens, på den stora magen när vi är gravida och att vi bara är allmänt blåsta när vi inte orkar göra något - så gör killarna det.

Men mensvärk är fortfarande fruktansvärt jobbigt.

<3

Internet!

Yes! Nu fungerar internet på datorn, jag och mamma åkte in till Mediamarkt i Göteborg i onsdags och pratade med dem, efter ett par timmar kom vi tillbaka och fick beskedet att vi skulle åka hem och formatera om datorn - som jag ville ett par dagar innan vi åkte in. Men jag gjorde det och nu fungerar det igen, så när jag lagt in allt och gjort iordning datorn helt, ska försöka sitta imorgon med det, så kommer jag försöka börja blogga aktivt igen.

Igår började skolan också, trist men ändå kul att träffa alla. Men det var inte precis någon mjukstart, vi har redan haft en läxa och fått fler, men nu jäklar ska jag försöka lägga ner tid och verkligen göra läxorna. Jag ska helt enkelt komma in på Forshaga Akademin. Jag mailade och fick svaret att förra årets intagningspoäng var 220, och jag har 255 just nu (16 ämnen) så jag borde komma in men jag vill fortfarande ha minst två mvg till eftersom det är ett par ämnen jag är väldigt nära i.. Jaja, jag ska inte tråka ut er.

Nu ska jag läsa massor av uppdaterade bloggar, rita lite kanske.. och så kanske greja med datorn och se på tv då.
Vad ska ni göra ikväll?

Ha det bra! <3

"Borta bra men hemma bäst"

Nu är jag äntligen hemma. Vi åkte igår, jag och Mikael, men mamma orkade inte köra till Trollhättan för att hämta mig så jag sov på soffan och fick skjuts idag istället. Skönt att vara hemma, att få sova i sin egen säng inatt, och sådär men så längtar man ju såklart alltid tillbaka. Dalarna är underbart! :)

Vi har fortfarande inget internet hemma och troligtvis lämnas datorn in på torsdag så det lär väl bli ett par oaktiva veckor... Jag skulle bara meddela att jag är hemma :)

Ha det bra!<3

Liten update

Här i södra Dalarna är det 15 minusgrader, det jag är varm i hemma räcker inte riktigt till här. Annars är det superhärligt med mycket snö och fint väder. Jag och simone har gått med hundarna varje dag och två dagar har vi tagit ut de på gården och lekt (kameran hängde såklart med!).

Imorgon åker jag hem, på eftermiddagen skulle jag tro. Enligt vad jag fått höra har vi fortfarande inget internet hemma.. Hur ska jag klara mig?! Jag kommer få sån abstinens! Jag får dricka cola tills mitt beroende är stillat... Närå, jag har inga planer på att slösa bort dagarna. Faktum är att jag borde börja på ett samhällskunskapsarbete vi har men orken infinner sig inte riktigt till just det. Det är mycket roligare att fota, rida, greja med julia, se på film, redigera bilder, städa rummet, titta på blocket.se efter hundar, sova, städa mer och.. öh.. ah.. Ni fattar va? Jag har ingen större lust att börja. Men jag kanske borde börja i tid för en gångs skull..

Nu ska jag och Simone se på film, dock inte Twilight som vi sett två/tre gånger nu, jag har sett den en gång mer än Simone. Men vi kommer inte upp i Vickes nivå - åtta gånger (och då vet jag inte när hon uppdaterade siffran sist). Men den är helt underbar! Nej, idag blir det nog Ratatouille ^^

Ha det bra i värmen i söder och kylan i norr! (Eller tvärtom?) <3